Ik heb inmiddels al een behoorlijke lijst aan URTEKRAM reviews op mijn blog staan. Ik kan dan ook eerlijk zeggen dat ik in de loop van de tijd een echte fan van URTEKRAM geworden ben. Een aantal producten uit mijn vorige reviews bijvoorbeeld de tea tree shampoo wordt hier thuis nog steeds gebruikt. In deze review test ik 4 producten uit de nieuwste URTEKRAM lijn namelijk de green matcha.

Hair treatment

Het allereerste product van de matcha lijn is een haar behandeling met een voedende en beschermende werking. De haar behandeling zou geschikt zijn voor alle soorten haartypes! De intense formule bestaat uit onder andere shea butter, groene matcha en microalgen om het haar te beschermen tegen vervuiling. Je brengt het product met een ruime hoeveelheid aan op schoon en nat haar, na 3-5 minuten inwerktijd kun je het weer uitspoelen.

De haar behandeling voelt wat stroperig aan en schuimt lichtjes met het aanbrengen. Wanneer ik het na 3-5 minuten uitspoel voelt mijn haar toch nog wat als stro aan. Nu heb ik dit al snel met mijn haar als ik geen masker gebruik. Voor mij zou deze haar behandeling dus geen vervanging zijn voor een haarmasker.

 

matcha lijnmatcha lijn

 

Cellulite scrub

De cellulite scrub is geschikt voor alle huidtypes en heeft een verkwikkend effect op cellulitis. De scrub bevat een anti-cellulite formule met een fruit gist om de dode huidcellen te verwijderen. De groene matcha met microalgen helpt de huid te beschermen tegen vervuiling. Je kunt het product het beste gebruiken onder de douche en met circulerende bewegingen aanbrengen. Zelf gebruik ik ook altijd een scrub handschoen, zodat de scrub zijn werk nog beter kan doen. Het effect vind ik iets lastig te beoordelen, maar de scrub is zeker fijn in het gebruik en zou ik ook zeker opnieuw aanschaffen.

matcha lijnmatcha lijn

Shampoo

De groene matcha shampoo geeft het haar een diep reinigende werking en is ook geschikt voor alle huidtypes. De groene matcha, hyaluronic acid en microalgen zorgen ervoor dat de onzuiverheden als olie, haar producten (bv gel) en andere vervuilingen verwijderd worden. De shampoo is wat stroperig maar wel erg dun van structuur. Het product wordt hier thuis voornamelijk door mijn man gebruikt en hij is erg tevreden met deze shampoo.

 

matcha lijnmatcha lijn

Body milk

De body milk is geschikt voor elke huidtype en heeft een verkwikkend effect op de huid. De lichte maar hydraterende werking zorgt ervoor dat de body milk snel wordt opgenomen door de huid. De groene matcha en microalgen zorgen ervoor dat de huid beter gebalanceerd wordt en beschermd de huid ook tegen onzuiverheden. De hexapeptide en hyaluronic acid zorgen ervoor dat de huid weer energie krijgt, en een goede vochtbalans heeft. De body milk vond ik naar mijn smaak iets te dun van structuur, maar het werd wel goed opgenomen door de huid.

matcha lijnmatcha lijn

 

Leuk weetje? De nieuwe verpakkingen van Urtekram zijn gemaakt van suikerriet!

 

Zou jij iets van de nieuwe green matcha lijn willen uitproberen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: