URTEKRAM is een van de eerste merken waar ik een samenwerking mee kreeg op mijn blog via een PR bureau. Inmiddels is dat 6 maanden geleden en is mijn blog onwijs gegroeid. Met URTEKRAM ben ik inmiddels een tweede samenwerking aangegaan, wat ik natuurlijk erg leuk vind na zo een tijd.

 

URTEKRAM

In mijn eerste URTEKRAM blog heb ik een leuke uitleg staan over het merk zelf. Deze blog gaat over 3 shampoo’s voor een geïrriteerde/gevoelige hoofdhuid. Ik heb zelf regelmatig last van jeuk en van schilfering op mijn hoofdhuid door psoriasis. Vanuit de huisarts en dermatoloog heb ik jaren onwijs veel verschillende middelen met vooral veel troep erin gekregen welke mijn hoofdhuid zelfs meer beschadigd hebben dan goed gedaan hebben. Inmiddels heb ik een paar shampoo’s gevonden welke zo zonder recept verkrijgbaar zijn en mijn huid al een stuk kalmer gemaakt hebben. Voor deze blog test ik drie verschillende shampoo’s om te kijken welke het beste bij mij en mijn klacht aansluit.

 

Tea tree shampoo

Deze shampoo is voor een geïrriteerde hoofdhuid. De tea tree, lavendel en magnolia bark in deze shampoo zullen het haar verzorgen, en de natuurlijke aloë vera en glycerine zullen het haar mooi vochtig houden. Dit is ook de eerste shampoo waar ik mee begonnen ben. Ik vind de shampoo erg fris en lekker ruiken en voor een shampoo zonder allemaal toevoegingen schuimt deze ook redelijk goed.

 

urtekram

 

Brown sugar shampoo

De tweede shampoo die ik getest heb is de brown sugar, deze is speciaal voor een gedroogde hoofdhuid. De natuurlijke suikers zorgen voor een verzachtend effect en houd de hoofdhuid in balans. Deze shampoo ruikt vrij neutraal. Met deze shampoo vind ik dat de rest van mijn haren iets droogt blijft, maar mijn hoofdhuid daarin tegen wel verzorgd is.

 

urtekram

 

Nettle shampoo

De laatste shampoo had ik eigenlijk de minste verwachtingen van omdat ik erg slechte ervaringen heb met nettle shampoos.  Deze shampoo is dus ook echt speciaal tegen schilfering van de huid. Nettles worden al duizenden jaren gebruikt als medicijn, zo ook om de hoofdhuid weer nieuwe energie te geven. Voor een anti roos shampoo vind ik deze shampoo best lekker ruiken.

 

urtekram

 

3 maanden testen

Ik heb alle shampoos elk gedurende 1 maand getest. Soms wel in combinatie met een andere shampoo omdat mijn lange haren anders vrij stug blijven. Het meest tevreden ben ik over de Tea tree shampoo. Vooral voor de jeuk is deze shampoo het meest fijn geweest. Het effect van de shampoo blijft ongeveer 2-3 dagen dus ik was mijn haar ongeveer 2 keer per week volledig (tenzij ik eerder jeuk krijg). Ook mijn man is gek op deze shampoo hij had last van roos, wat nu bijna volledig verdwenen is na het overgaan op deze shampoo (zonder andere medicijnen).

 

De shampoo op de tweede plek is de nettle shampoo

Ook deze is erg fijn tegen de jeuk maar mijn schilfering is helaas nog wel aanwezig (wel verminderd). De shampoo op de laatste plek van deze drie is de brown sugar shampoo, dit omdat bij deze mijn haren het meest stug blijven en nog een andere shampoo nodig hebben.

 

De shampoo’s zijn te koop voor ongeveer €6,00 per stuk (voor een grote tube van 250ml), wat ik zeker een mooie prijs vind voor de kwaliteit die je krijgt.

Naast dat de shampoo’s hun beloofde werk doen zijn ze ook nog een cruelty free en vegan, mocht je dus ook nog eens bewust shoppen zou ik deze shampoo’s ook zeker aanraden.

 

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

31 Reacties

 1. Ohh sorry dat vind ik echt lastig eerlijk te kunnen adviseren omdat ik zelf erg stijl haar heb en weet van een permanent ooit krullen erg lastig kunnen zijn qua verzorging en styling.

 2. De shampoo is niet duur. Ik heb er nu 1 van de apotheek omdat ik helaas eczeem heb op mijn hoofdhuid. Heel vervelend. Als dat weg is ga ik m eens proberen.

 3. Ik ben Braziliaanse en heb zwart krullend haar. Sinds ik in Nederland ben heb ik eigenlijk nog niet echt een shampoo gevonden die me zo goed bevalt als in Brazilië. Wat zou jij mij adviseren?

 4. ik ga morgen maar eens met een arts praten over wat ik nu wel en wat ik nu niet moet gebruiken

 5. ik heb een enorme geiiriteerde hoofdhuid : roos of exzeem geen idee, maar vervelend is het wel. Ik gebruik een shampoo een maand om te kijken wat het effect is. Over 2 weken ben ik aan de volgende toe!

 6. Welke producten heb jij al geprobeerd? Ik vind de leave in spray ook super en zou graag de scrub nog eens willen proberen

 7. Als je ook psoriasis heb zou ik het zeker aanraden om eens hiernaar te kijken. Welke ik ook erg fijn vind is de Ahava pco scalp shampoo + scalp mask (oa bij douglas) deze heeft mijn psoriasis zeker met 50% verbeterd

 8. Nog nooit geprobeerd eigenlijk, maar je maakt me wel enthousiast. Ik ga ze even op mijn lijstje zetten

 9. Ik ben helemaal weg van dit merk. Die brown sugar heb ik ook een langere tijd gebruikt, dit is echt een van mijn favorieten.

 10. De Nettle shampoo ga ik eens proberen, sowieso is Urtekram een heel fijn en vooral betaalbaar merk x

 11. Mijn man heeft ook last van roos dus misschien kan hij die tea trea shampoo wel eens proberen!

 12. Ik ken dit merk niet, maar zo fijn dat het werkt en je tevreden bent over de eerste shampoo die je probeerde. Ik vind en fijne frisse geur ook wel heel prettig.

 13. ik ken het merk ook en vind de producten altijd heel fijn. De shampoo heb ik alleen nog niet geprobeerd.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: