Beauty,  Gezondheid,  Make-up,  Shoppen,  Skincare

Vichy winaktie

Een tijdje geleden had ik meegedaan aan een winactie van Vichy op Facebook en daar ineens zag ik dat Vichy mij getagd had in een bericht, jawel hoor ik had gewonnen. Wow dit is de eerste keer dat ik iets (via Facebook) gewonnen heb en gezien ik ook nog een groot Vichy fan ben was het helemaal leuk.

 

Wat heb ik gewonnen?

De winaktie was om een van de testers te worden van de Pureté Thermale make-up remover. Nu draag ik zelf niet elke dag make up maar ben ik de laatste tijd wel veel aan het swatchen met onder andere oogschaduw palettes. Dus nu kan ik het product niet alleen met me oogmake-up testen maar ook met de make-up die ik swatch.

 

Wat doet het product:

Vichy belooft dat het product hardnekkige en waterproof make-up van wimpers en oogleden verwijderd. Het product bevat een versterkend complex welke de wimpers beschermen (door de toevoeging van Arginine en Taurine). Het product bevat overigs geen parabenen, is hypoallergeen en laat geen vette laag achter na het reinigen en is het ook nog eens geschikt voor mensen met gevoelige ogen.

Wanneer je het flesje ziet, dan valt het op dat dat het uit 2 lagen bestaat.

Voordat je het gaat gebruiken is het dus belangrijk om het flesje goed te schudden zodat het een homogeen mengsel wordt maar laat het daarna niet te lang staan voor je het gebruikt, want dan is het weer betrokken. De gebruiksaanwijzing is de Thermale met een wattenschijfje op de oogleden en wimpers te deppen en vervolgens de make-up te verwijderen door met het wattenschijfje er langzaam overheen te glijden.

 

 

  • Wist je dat het belangrijk is om bij het verwijderen van je make up niet te gaan wrijven maar een glij beweging van de binnen naar buitenkant te gebruiken?
  • Wist je dat het ruwe kantje van een wattenschijfje is om het grootste gedeelte van de make up te verwijderen? (dit blijft in de groeven van het wattenschijfje zitten). Het gladde kantje van een wattenschijfje kun je vervolgens gebruiken om de laatste restjes te verwijderen.
  • Wist je dat het ook belangrijk is om je huid te reinigen ondanks dat je misschien niet elke dag make-up draagt? De invloeden van buitenaf (oa luchtvervuiling) zorgen voor een hoop vuiligheid op je gezicht waardoor je poriën verstopt kunnen raken.
  • Wist je dat je een oogmake-up remover niet moet gebruiken om de rest van je gezicht te reinigen? (bv je foundation) De olie die erin zit is vaak niet goed voor de rest van je huid en kunnen je poriën verstoppen.

 


Om te laten zien hoe het product werkt heb ik hieronder een foto met oogmake-up op (waterproof) en een foto na het reinigen met de Thermale

Eigenlijk was ik zeer verbaasd over de werking van het product

Ik vind het zelf altijd vervelend als het reinigen te lang duurt of dat je teveel doekjes/wattenschijfjes nodig hebt om alles eraf te krijgen of teveel druk moet geven. Ik heb de gebruiksaanwijzing gevolgd en eerst met een wattenschijfje licht op me ogen gedept, ik had niet verwacht dat een groot gedeelte van mijn make-up daarmee al weg zou zijn, wel zag ik eruit als een panda beer.

 

 

Hierna heb ik een nieuw wattenschijfje gebruikt en die driemaal van binnen naar buiten laten glijden. Dit heb ik herhaald met nog een nieuw wattenschijfje op me andere ooglid.

Tot mijn verbazing was mijn hele oogmake-up dus weg!! Ik heb de rest van mijn gezicht gereinigd met een micellair water. Ook heb ik gecontroleerd of mijn wimpers ook daadwerkelijk goed schoon waren wat inderdaad het geval was.

 

 

Ik ben in totaal niet meer dan 5 minuten bezig geweest (inclusief foto’s maken). Zoals je wel kunt opmaken uit deze review staat het flesje nu trots op mijn make-up tafel. Wanneer die leeg raakt zou ik het product zeker zelf gaan aanschaffen.

 

 

Vichy is te koop bij de apotheek of online

De prijs van de Pureté Thermale oogmake-up remover is ca €11,00 voor 150 ml

Wat is jou favoriete make-up remover product?

logo1

Ik zou het het leuk vinden als je een reactie op mijn blog achterlaat

Deze blog bevat een sample, de inhoud is echter wel naar mijn mening geschreven.

13 Reacties

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: