De vintage beach collectie van Essence heb ik eigenlijk al een hele tijd geleden gekocht. Maar vanwege mijn Augustus pauze is de blog dus wat later dan gewend. Gelukkig zijn een aantal van de producten nog steeds bij de Boozyshop te koop. En misschien heb je ook wel gewoon mazzel in de winkel. Kom je meelezen?

 

Essence vintage beach nail stickers

De Essence nails stickers is het eerste product uit de vintage beach collectie welke ik laat zien. Ik vind de stickers van essence altijd erg cute en handig en ook altijd erg goedkoop. De stickers zijn uiteraard beach gerelateerd en zijn zeker aan te bevelen voor zowel de voeten als de handen! Een stickervelletje kost maar €1,25.

 

Vintage beach collectie

 

Essence vintage beach baked highlighter

De Essence baked highlighter N01 Sun, Sand, Me & Vitamin Sea ziet er zeker interessant uit. En hoewel het als highlighter waarschijnlijk te donker voor mij is, wilde ik deze toch onwijs graag uitproberen. De highlighter heeft een gouden warme gloed en bevat onder andere macadamia olie en vitamine C. De highlighter is vegan, cruelty free en kost maar €3,89 bij de Boozyshop. De swatch hieronder ziet er overigens super nice uit maar voor mijn lichte huidskleur was deze zoals verwacht tot iets te goud. Op de foto flits je wel een hoop weg waardoor je op de make up look (helemaal onderin) helaas weinig van de highlighter terugziet. Verder zou ik de highlighter overigens wel aanraden als deze meer bij jouw huidtype past want de pigmentatie is echt super!

 

Vintage beach collectieVintage beach collectieVintage beach collectie

 

Essence vintage beach nail polish

Ik wilde al langere tijd een gehele witte nagellak uitproberen dus dit was ook gelijk het eerste product welke ik van de collectie in mijn mandje deed. De nagellak van de shine last & go! collectie vind ik meestal erg fijn maar deze was wat stroperig en lastiger te lakken. Op de teennagels bleef het vrij lang zitten maar op mijn vingernagels was het eigenlijk vrij snel eraf. Hier had ik dus helaas wel iets meer van verwacht. De nagellak kost overigens ook maar €1,55 en het blijft uiteraard ook een budgetmerk met hits & flops.

 

Vintage beach collectieVintage beach collectie

 

Essence vintage beach oogschaduw palette

Het palette uit de vintage beach collectie ziet er van de buitenkant al leuk uit en het geeft mij ook zeker beach vibes. Ik vind het leuk dat het palette openklapt en mijn allereerste indruk is dan eigenlijk dat een vrij neutraal palette is op de blauwe kleur erin na. Mijn oog trekt vooral naar de twee bijzondere shimmers erin en al met al is het geen verkeerd palette mocht je graag nudes gebruiken. Dan de swatches en excuse me maar voor een €6,- palette zijn deze gewoon heel erg goed! I am impressed, door naar de make up look!

PS. Het palette is momenteel zelfs in de sale voor maar €4,49 bij de Boozyshop.

 

Vintage beach collectieVintage beach collectieVintage beach collectie

 

Make-up look

Voor deze eerste make up look heb ik de volgende kleur gebruikt. Ik ben begonnen met de eerste matte kleur uit de onderste rij. Daarboven heb ik de tweede kleur uit de middelste rij gebruikt (ook matte). All over lid heb ik de tweede kleur (shimmer) uit de onderste rij gebruikt. En eerlijk gezegd had ik hier eigenlijk wel veel meer van verwacht! Vervolgens heb ik in de cut crease nog wat gouden shimmer toegevoegd met de eerste kleur uit de tweede rij. Al met al is het zeker geen verkeerd palette voor deze prijs en kun je er prima alledaagse en simpele looks mee maken. PS mijn foto’s zijn misschien iets anders dan gewend, ik heb een nieuwe camera die ik nog wat moet uitvogelen.

 

 

Wat vind jij van de Essence vintage beach collectie?

1 Reactie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: