Het is van 2 t/m 13 oktober kinderboekenweek en omdat ik Isabelle ook graag voorlees kwam ik bij de voorleesboeken van Mo’s Daughters terecht. Ik vind dat de meeste kinderboeken allemaal bestaan uit de welbekende sprookjes en ook altijd zo geïllustreerd zijn alsof het leven helemaal perfect is. Deze boeken zijn juist voor moeders (of vaders) die ook graag wat anders willen voorlezen. PS: onderaan de blog vind je een leuke winactie!

Mo’s Daughters

De boeken van Mo’s daughters zijn geschikt voor meisjes en jongens van 0 t/m 6 jaar oud. De meeste voorleesboeken zijn erg ouderwets en bevatten alle welbekende sprookjes wat natuurlijk ook erg leuk is maar niet realistisch! De boeken van Mo’s Daughters hebben meisjes in de hoofdrol en laten zien hoe dapper, zelfstandig, slim en ondernemend vrouwen zijn. Mo’s Daughters is dan natuurlijk ook opgericht door een zelfstandige vrouw/moeder (Malou Cornet) welke graag voorleest. Daarnaast zijn er nog diverse mensen in het team welke de illustraties en verhalen voor de boeken maken.

Het kan zo zijn dat voorleesboeken een bepaald ”voorbeeld”’aan meisjes geeft hoe ze moeten zijn/worden. En je wilt aan je kind een voorbeeld geven, dus ook met wat je voorleest toch? Het zal ongetwijfeld niet bewust bedoeld zijn maar 20% van de boeken heeft maar een meisje in de hoofdrol en in maar 13% van de boeken heeft de moeder een baan. Dit is lang niet meer van deze tijd natuurlijk en dat vind Mo’s Daughters ook. Daarom richt Mo’s Daughters zich hierop en is daarom ook doelbewust gericht op meisjes van 0 t/m 6 jaar. In mo’s Daughters komen verschillende personages in voor en er bestaan tien verschillende boeken (van elke personage 2 stuks). De meisjes die ik de boeken voorkomen zijn Cato, Maan, Mila, Suus, en Wies.

Ook heeft elk karakter zijn eigen rol zo is Cato een wetenschapper in dop, Maan een wereldreiziger, Mila een avonturier, Suus een superheld en Wies een eigenwijze peuter. De boeken van Mo’s Daughters zijn online te koop voor €9,99 per stuk maar ook te koop via bol.com en diverse boekenwinkels in jouw buurt.

voorleesboeken

Wies wil in pyjama

Op het moment is Wies het meest geschikte voorleesboek voor Isabelle, Wies is een behoorlijke eigenwijze peuter die erg nieuwsgierig en mondig is. Wies neemt dus ook niet zomaar iets aan. De boeken van Wies inspireren peuters om vroeg te vragen naar waarom iets is, maar ook oplossingen en mogelijkheden te bedenken. Er zijn twee verschillende boeken met Wies: Wies wil in pyjama en Wies wil een kangoeroe.

voorleesboeken

Mila op zolder

Het personage Mila is geschikt voor meisjes van 2 t/m 6 jaar. Mila is behoorlijk avontuurlijk en gaat dan ook altijd op zoek het avontuur niet alleen buitenshuis maar ook binnenshuis is genoeg avontuur te vinden. Zo klimt Mila er op los, en redt ze ook nog eens dieren. Er zijn twee verschillende boeken met Mila: Mila op zolder en Mila en de vogels.

voorleesboeken

Super Suus in actie

Meisje Suus laat zien dat niet alleen superman en batman superhelden zijn maar Super Suus ook een superheld is. Suus kan er niet tegen wanneer iets onrechtvaardig is en zorgt er op haar manier voor om het vindingsrijk op te lossen. Hiermee inspireert Suus meisjes dat er niets is van niet kan, want jij bent jij! Er zijn twee verschillende boeken met Suus: Super suus in actie en Super Suus en de toverballen.

voorleesboeken

Cato en het lampje

Cato is een echte Einstein en is erg nieuwsgierig en vastberaden naar wetenschappelijke aanpakken in het leven. Zo is Cato bijvoorbeeld nieuwsgierig of het lampje in de koelkast wel echt uit gaat bij het sluiten. Hiermee wil Cato meisjes inspireren om zich ook te interesseren voor de wetenschap maar ook de nieuwsgierigheid te prikkelen naar hoe dingen werken. Er zijn twee verschillende boeken met Cato: Cato en het lampje en Cato en de regenboog.

voorleesboeken

Maan in Australie

Het allerlaatste meisje is Maan, en Maan is een echte ontdekker en ziet het liefst de hele wereld. Maan is gek op de natuur en nergens bang voor daarom ontdekt Maan ook graag nieuwe dieren in mensen in allerlei nieuwe landen. Hiermee wil Maan meisjes inspireren dat de hele wereld voor je bereikbaar is als je maar durft. Er zijn twee boeken met Maan verkrijgbaar: Maan in Australie, en Maan in Canada.

voorleesboeken

Winactie

Via mijn instagram kun je nu kans maken om een boek naar keuze voor jezelf of iemand anders te winnen! Hoe? Volg mij en Mo’s daughters op instagram. Laat in een comment weten waarom jij wilt winnen en tag een of meerdere vriendinnen. Laat je ook een comment achter op deze blogpost maak je nog een extra winkans!

Voor welk karakter en welke van de voorleesboeken zou jij kiezen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

15 Reacties

  1. De boeken zien er super leuk uit! Ik sta zelf voor de kleuters tijdens mijn afstudeerstage en schaf zo nu en dan ook een mooi kinderboek aan. Het staat ook altijd zo leuk in de kast, al die vrolijke kleurtjes!

  2. Dan ga ik voor Cato en het lampje. Lijkt me erg leuk boek. Je ziet overigens op de kinderboekenafdeling vrijwel geen sprookjes meer, zijn tegenwoordig zoveel nieuwe schrijvers en schrijfsters

  3. Wat een geweldige boekjes! De illustraties spreken mij op 43 jarige leeftijd heel erg aan hahahaha! Ik ga ze onthouden voor de kinderen van m’n vriendinnen xxx

  4. Elke meisje mag een superheld zijn. Vandaar dat ik ga voor Super Suus in actie.

  5. Wauw wat een leuke boeken! Wij lezen onze dochter van 2,5 en onze zoon van 1 al voor sinds ze een paar weken oud zijn. Ritueeltje voor het slapen gaan.
    Ik heb de boeken opgezocht, en ik kan niet kiezen haha! Een paar lijken me leuk voor de kinderen. Super Suus en de toverballen, Wies wil in pyjama, Cato en de regenboog….

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: