Beauty,  Gezondheid,  Lifestyle,  Mama to be,  Shoppen

Weight Watchers – De tweede week

Nu ben ik de eerste week van Weight Watchers enorm succesvol gestart om van 109,1 kg naar 106,9 kg te gaan en dus 2,5 kg afgevallen te zijn. Maar het begin is altijd vliegensvlug en daarna is het meer geduld hebben en volhouden. Dus hoe is het mij deze week afgegaan?

 

Dag 8

De 8e dag van Weight Watchers zijn wij begonnen met ontbijtmuffins met havermout en appel voor 8 punten en uiteraard een cappuccino. De middag hebben wij genoten van een stokbroodje met zelfgemaakte gehaktballen voor 7 punten en satésaus voor 2 punten. In de avond zou ik pulled chicken maken maar ik kwam er later achter dat dit recept 3 uur duurde. Ik heb toen de Toscaanse rijstschotel voor 12 punten gemaakt (minus ricotta 5 punten was het 7 punten). Het dessert zou een heerlijke skyrcake met bessen zijn, maar dit was echt verschrikkelijk de taart bleef onwijs nat en was niet te pruimen. Ik heb toen een snel cheesecake dessert gemaakt voor 4 punten. Deze dag had ik in totaal 3 punten over.

 

Weight WatchersWeight Watchers

 

Dag 9

Vandaag zijn wij begonnen met een bananen yoghurt voor 2 punten en een cappuccino. In de middag hebben wij een salade met schnitzelreepjes gegeten voor 10 punten en de dressing voor 2 punten. De salade was erg vullend en lekker en ook zeker over herhaling vatbaar. Wij hadden nog Toscaanse rijstschotel over van gister voor 12 punten. Ik heb de ricotta weggelaten hier kreeg ik 5 punten voor terug. Als tussendoortje heb ik een appel ontbijt muffin gegeten welke over was en een extra cappuccino met lange vinger gehad. Voor het dessert maakte ik weer de slanke appelflappen welke hier een echte favoriet is. Voor 2 stuks heb ik 8 punten ingeleverd. Na deze dag had ik in totaal 5 punten over.

 

Weight Watchers

 

Dag 10

Vandaag wilde ik eens een heel ander ontbijt maken en maakte ik een geroosterd broodje met bacon en ei voor 9 punten en uiteraard een cappuccino (deze is overigens altijd 1 punt). Ik vond het ontbijt uiteindelijk helemaal niet lekker en heb alleen het eitje met de bacon gegeten haha. In de middag hadden wij weer de snelle flammkuchen voor 7 punten. Dit is een van onze favoriete lunch. In de avond hadden wij zelfgemaakte Gordon bleu (4 punten) met rijst (4 punten) en sperziebonen (0 punten). De avond zijn wij afgesloten met crêpes met nutella en banaan (7 punten) en een cappuccino. Ik had deze dag nog 7 punten over.

 

Weight WatchersWeight Watchers

 

Dag 11

Ik besloot vandaag een andere sandwich te proberen kip en ei voor 5 punten. Deze was gelukkig een stuk lekkerder als gister. Voor een cappuccino leverde ik 1 puntje in. Voor de lunch maakte ik weer zelf een tomatensoep, deze was 3 punten. In de avond maakte ik weer de spaghetti bolognese (10 punten) waar wij dit avontuur mee begonnen zijn haha. Voor geraspte kaas leverde ik nog eens 4 punten in. En als dessert hadden wij een citroen kwarkcake met blauwe bessen voor 7 punten. Vandaag had ik ook nog een extra cappuccino (1 punt) met ene lange vinger (1 punt) in de middag. Uiteindelijk had ik vandaag nog 7 puntjes over.

 

Weight Watchers

 

Dag 12

Vandaag begonnen wij met een van onze favoriete ontbijtjes namelijk American pancakes met fruit (9 punten) en een cappuccino (1 punt). In de middag zou ik een kaastosti maken maar deze is er door drukte niet van gekomen. In de avond maakte ik een kip kerrie stoofpotje met rijst voor 9 punten. Van de citroen kwarkcake van gister hadden wij nog over dus nam ik een punt voor 7 punten. Dit had ik overigens niet genomen als ik de kaastosti had gehad ivm punten. Vandaag had ik nog 5 punten over.

 

Weight Watchers

 

Dag 13

Soms ben ik een beetje vergeetachtig en daarom ben ik vergeten om gisteravond de overnight oats te maken. Met wat ik in huis heb besloot ik daarom om american pancakes met fruit te maken voor 9 punten. Uiteraard met een cappuccino voor 1 punt erbij. In de middag hadden wij weer het stokbroodje met zelfgemaakte balletjes voor 7 punten en satésaus voor 3 punten. In de avond maakte ik een bami goreng voor 7 punten maar ik vond dit meer een soort pasta achtig door de tomatenpuree uit het recept. Ook maakte ik zelf nog brownies en voor 2 porties leverde ik 8 punten in.  Voor vandaag had ik uiteindelijk 5 punten over.

 

Weight WatchersWeight Watchers

 

Dag 14

Vanochtend begonnen wij met soja wafels met fruit voor 11 punten en een cappuccino. Ik vond de wafels helaas niet heel erg lekker ze waren namelijk vrij stug ipv luchtig. In de middag hadden wij weer de welbekende snelle flammkuchen voor 7 punten. En in de avond maakte ik eens iets heel anders namelijk een pizza chili con carne maar dan op een tortilla wrap. Dit waren de 13 punten wel echt waard! Uiteindelijk heb ik nog een extra cappuccino gehad vandaag met een portie brownies. Vandaag had ik uiteindelijk 2 punten over.

 

Weight WatchersWeight Watchers

 

Resultaat week 2

Eerlijk gezegd baalde ik een klein beetje ik stond namelijk stiekem zondag alvast op de weegschaal en ik woog toen 105,6. Ik was helemaal door het dolle om weer een nieuw cijfer in beeld te hebben en dichterbij de 100 te komen. Dit is uiteraard mijn eerste doel natuurlijk. Maar vandaag op de weegschaal woog ik 106. Waar het is misgegaan weet ik niet helemaal omdat ik elke dag wel punten overheb. Het kan uiteraard ook aan mijn schildklier problemen liggen. Maar ik blijf het positief bekijken en 106 is alsnog een gewichtsafname van 0,9 kg tov van vorige week. En uiteindelijk ben ik toch Weight Watchers begonnen met 109,1 kg dus ben ik totaal na 2 weken een gewicht van 3,1 kg kwijt! Stay positive en volgende week zal ik die 5 wel weer op de weegschaal hebben!

 

Welk Weight Watchers recept lijkt jouw het lekkerst?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: