Sinds ik van bijna al mijn medicatie af ben voor mijn psoriasis heb ik al een aantal verschillende producten geprobeerd tegen jeuk en schilfering. Van een aantal daarvan heb ik een review geschreven voor mijn blog, en ik heb er ook al een aantal gevonden welke goed werkte hiertegen. Toch ben ik nog steeds op zoek naar het product dat de jeuk en schilfering nog meer verbeterd. Omdat ik al een groot fan ben van Wella producten mocht ik voor haarspullen.nl een aantal Wella producten uitproberen.

 

Wella SP clear scalp shampoo

De Wella clear scalp shampoo zou de roos op een milde wijze verwijderen. Na het eerste gebruik zou er eigenlijk al een bescherming moeten zijn tegen de vorming van nieuwe roos. Nu heb ik zelf dus geen roos, maar psoriasis. Deze shampoo zou dus ook werken tegen een geïrriteerde en schilferige hoofdhuid. Het product is gewoon te gebruiken zoals een normale shampoo op nat haar, in laten trekken en daarna grondig uitspoelen. De shampoo werkt het beste wanneer je dit 1 – 3 keer per weer gebruikt.

De Wella SP clear scalp shampoo is te koop bij haarspullen.nl voor ca €11,95.

 

wella clear scalp

 

Wella SP clear scalp shampeeling

De shampeeling is een meer intensief en kan vaker gebruikt worden dan de shampoo, of in plaats van de shampoo. De shampeeling zou ervoor zorgen dat schilfers, jeuk en irritatie verdwijnt binnen twee weken (bij regelmatig gebruik). Je brengt de shampeeling aan zoals een shampoo op nat haar en laat het ca 2 minuten inwerken om daarna grondig uit te spoelen.

De Wella SP clear scalp shampeeling is te koop bij haarspullen.nl voor ca €12,50

 

wella clear scalp

 

Wella SP clear scalp mask

Het Wella masker zou roos al tegengaan vanaf het eerste gebruik. Bovendien versterkt en hydrateerd het masker ook nog eens het haar tijdens het gebruik. Je kunt het masker aanbrengen op handdoekdroog haar en 5 minuten in laten werken om daarna grondig uit te spoelen. De producten hebben natuurlijk het beste resultaat wanneer je het in combinatie met elkaar gebruikt.

De Wella SP clear scalp mask is te koop bij haarspullen.nl voor ca €17,95

 

wella clear scalp

 

Mijn resultaten

Ik gebruik alledrie de producten nu inmiddels al een maand, elk 2-3 keer per week. De eerste twee weken merkte ik nog weinig verschil, maar hierna begonnen mij al een aantal resultaten op te vallen. De jeuk die ik meestal kreeg een dag na het haren wassen, was er bijna niet meer. Omdat ik minder jeuk had, ben ik dus ook minder gaan krabben waardoor mijn rode geïrriteerde plekjes een stuk rustiger zijn geworden. Af en toe zie ik nog wel wat schilfering/korstjes van de psoriasis maar deze zijn lang niet meer zo heftig. Inmiddels na 4 weken gebruik ben ik eigenlijk tussen de haar wasbeurten in bijna geheel jeukvrij!

Ik heb in de jaren al veel verschillende producten getest en ook over sommigen een review geschreven. Van de meeste producten heb ik ook wel resultaten gezien, maar ik denk dat ik nu wel een lijn gevonden heb welke ik wil blijven gebruiken.

 

Gebruik jij bepaalde producten voor je haar?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

10 Reacties

  1. Goede tip! Dit kende ik nog niet (het merk Wella wel, deze producten niet). Ik heb periodes waarin dermatitis / eczeem de kop opsteekt. In de winter meestal rondom mijn mond of ogen. Maar meerdere malen in het jaar op mijn hoofdhuid. Heel vervelend want als je eenmaal begint te krabben kom je in een vicieuze cirkel terecht. De shampoo die mij destijds heel goed heeft geholpen is de ultra kalmerende shampoo voor gekleurd haar van Vichy. Ik heb dan wel geen gekleurd haar, maar dit heeft mij goed geholpen. Het enige is dat je wel moet wennen aan de niet schuimende shampoo. Ben je er eenmaal aan gewend, dan is het heerlijk.

  2. Helaas heeft het spul van de huisarts en dermatoloog juist meer schade veroorzaakt en sommige plekken wat weggebrand te agressief was

  3. Ben benieuwd of je ook een blijvend resultaat blijf behouden! Zo niet? Ga eens langs de huisarts deze hebben speciale shampoos die snel werken en ook de oorzaak wegnemen.

  4. Ik heb juist op zonnige dagen minder last van mijn psoriasis klachten dus dat kan ik helaas niet voor je beoordelen.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: