Ik vind het altijd leuk om wat skincare of make-up zelf proberen te maken. Vandaag vertel ik meer over het DIY scrub set met onder andere tea tree olie. Volgende maand ga ik zelf een lipgloss/balm maken. Lees je mee verder?

 

Youmadu diy scrub set

Bij Youmadu kun je terecht voor zowel losse ingrediënten, kant en klare producten maar ook leuke DIY sets met daarin de benodigde grondstoffen om het zelf te maken. De drie producten in dit diy setje zijn Baking Soda (natriumbicarbonaat), Arganolie en Tea tree olie. Het enige nadeel aan het setje vond ik dat er geen gebruiksaanwijzing bij zat. Hiervoor moest ik even terug naar de website. Het voordeel is dat de producten cruelty free zijn, vegan zijn en ook nog eens super leuk zijn om te mengen tot een geheel product!

Om een ”portie” scrub te maken heb je 4 eetlepels baking soda, 5 eetlepels argan olie en 10 druppels tea tree olie nodig.  Allereerst meng je de baking soda met de arganolie goed en als laatste voeg je de tea tree olie toe. Je kunt de ingrediënten mengen met een lepel of met een garde wat je zelf prettiger vind werken.

Het scrub set wordt aanbevolen te gebruiken wanneer je last heb van acne. Hiervoor breng je de scrub elke dag voor het slapen gaan aan en verwijder je het na ca 15 minuten met water. Ook kun je de scrub gebruiken om je gezicht te reinigen en een mooie glans te geven. Dit is mijn geval en daarom gebruik ik de scrub maar 1-2 keer in de week. Uiteraard is het belangrijk om naar jouw eigen huidtype te kijken welk gebruik voor jouw het beste is.

Het gehele tea trea scrub set kost €26,95 maar is momenteel in de actie voor €24,95.

 

YoumaduYoumadu YoumaduYoumadu YoumaduYoumadu

 

Gebruik jij weleens DIY beauty producten?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: