Inmiddels ben ik alweer 17 weken + 3 dagen zwanger. Mijn laatste zwangerschapsblog welke ik schreef ging over het einde van het eerste trimester. Ik vind het zelf fijn om regelmatig zwangerschapsupdates te schrijven, omdat ik continue om mij heen hoor ”ik had nergens last van” Heel fijn, maar zo gaat natuurlijk niet elke zwangerschap.

 

Einde van het eerste trimester

Ik heb het gevoel dat ik precies op schema lig betreft mijn zwangerschap ”kwaaltjes”. Zo heb ik vanaf week 3 t/m week 12 een intieme relatie gehad met een emmer. En zo was de eerste dag van week 12 de eerste ochtend dat ik niet had overgegeven! Van het positieve uitgaande had ik natuurlijk gehoopt dat het hiermee gedaan was met de misselijkheid. Maar helaas zijn mijn ochtenden nog erg wisselend. Zo wordt ik de ene ochtend om 4 uur wakker van misselijkheid en lig ik de andere ochtend als Doornroosje tot 9 uur op een oor.

 

Tijd om mij erbij neer te leggen..

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er soms wel moeite mee heb wanneer anderen vragen hoe het met mij gaat, ik vervolgens dan hoor ” Oh ik had helemaal geen last van misselijkheid tijdens mijn zwangerschap ”. Hartstikke fijn natuurlijk voor jou, maar dit is natuurlijk niet wat je altijd wilt horen al jouw emmer als vaste buddy overal mee naartoe gaat in huis. Gelukkig voel ik mij wel een stuk zekerder in de middagen en avonden. Het enige waar ik moet opletten is het op tijd blijven eten. Zo heb ik mijn avondeten al liever tussen 4 en 5 dan normaal om half 7. Gelukkig heeft mijn man vaak diensten tot 2 a 3 uur dus kunnen wij ook altijd al vroeger avondeten. Ook wanneer ik op stap (baby uitzet shoppen) moet ik altijd ervoor zorgen dat ik iets met suiker heb om te drinken en iets om te knabbelen omdat ik dan gewoon licht in mijn hoofd word.

 

De babykamer, hoe vroeg kan je nesteldrang beginnen?

Voor onze babykamer hadden wij van mijn ouders al een mooie commode cadeau gekregen. Hierop hebben wij zelf nog een ledikantje, wandplankje, bladvergroter ed aangeschaft. Dit komt volgende week maandag 29 oktober binnen. Ik merk dat ik het steeds leuker vind om naar de babykamer te gaan, en daar dan ook even te zitten. Stiekem zet ik dan ook graag het muziekmobieltje aan. Ik moet ik mij onder controle houden om niet alle dozen met spullen als luieremmer, babygym, wipstoel ed al uit te gaan pakken en in te gaan richten. Ik heb dan ook al precies in mijn hoofd zitten hoe ik het helemaal wil hebben. Op het moment dat ik dit schrijf moet ik dus nog 22,5 week en deze weken mogen voor mij zo voorbij vliegen.

 

Pretecho voor het geslacht

Wij hebben ervoor gekozen met 15 weken zwangerschap een pretecho te laten doen om te kijken naar het geslacht. Natuurlijk is beide welkom, maar ik wil wel graag de kleertjes en baby accessoires kopen op basis van het geslacht. Daarnaast zijn wij (en de familie) ook gewoon te ongeduldig om het af te laten wachten tot aan de geboorte. Maar niet alleen dat, wij hadden ook veel moeite met het verzinnen voor een jongensnaam. Op vrijdag hadden wij de pretecho, en op zondag hadden wij een kleine gender reveal party georganiseerd met wat familie en een paar vrienden. Het bezoek stond op 14 jongensstemmen en 10 meisjesstemmen. Op instagram had ik ook een poll geplaatst welke op 27 meisjesstemmen en 20 jongensstemmen was geëindigd.

 

Onthulling van het geslacht

Voor de onthulling hadden wij bij de Hema (no spon) een leuke gender reveal balloon gekocht. En bij de bakker hebben wij een gender reveal taart laten maken. We hebben eerst de confetti balloon laten poppen, waarna we het gevierd hebben met de heerlijke taart.

 

 

In de volgende zwangerschapsupdate vertel ik over week 15 t/m 17 en wat wij wel/niet voor de baby uitzet hebben gekocht.

zwangerschap

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: