De vorige zwangerschapsupdate is al iets langer dan een maand geleden waarin ik vertelde over mijn zwangerschap t/m week 25. Hierna heb ik nog wat aandacht besteed aan zwangerschapsdiabetes en heb ik vorige week een blog geschreven over dat ik drager ben van GBS. In deze blog is het weer even tijd voor een update t/m week 30.

 

Zwangerschapsdiabetes en GBS

Mijn vorige update eindigde met het stukje waarin ik erachter was gekomen dat ik drager ben van het GBS, omdat ik daar al over heb geschreven in mijn vorige blog ga ik daar nu niet meer de aandacht op richten. Ook had ik t/m week 28 de tijd om de eventuele OGTT test te doen voor zwangerschapsdiabetes, omdat dit met mijn misselijkheid niet mogelijk was heb ik met mijn verloskundige en een diëtist een vervanging gezocht. Hierover heb ik ook een geheel aparte blog geschreven. In deze blog neem ik dus echt even de tijd om te kijken naar de rest van de zwangerschap.

 

Zwangerschapsupdate week 25 t/m 30

Ik kan nu eindelijk eens oprecht zeggen dat ik wat meer van mijn zwangerschap heb kunnen genieten dan alle voorgaande weken. Ik ben natuurlijk altijd wel blij geweest dat een zwangerschap ons gegund is. Maar het is een stuk zwaarder geweest dan de verwachtingen en vooral al zo vroeg in de zwangerschap. Ik heb hierdoor mijn momenten gehad waar ik echt even ingestort ben omdat ik gewoon geen energie meer had. Of omdat ik juist zo graag de energie had om dingen te willen doen maar mijn misselijkheid mij tegenwerkte.

In de afgelopen weken heb ik lekker wat kunnen shoppen met mijn man. En ben ik zelfs naar de IKEA geweest met wat familie om wat spulletjes te kopen voor de babykamer. Voor thuis had ik samen met mijn man een ”to do” lijstje gemaakt met alles wat nog gedaan moest worden voor de bevalling. Zo moest er nog wat geschilderd worden, wat behangen worden, maar vooral de taken in de babykamer. Gelukkig is het lijstje nu van de baan en kunnen wij lekker genieten van de laatste paar weken.

Ik heb in deze weken ook lekker genoten van alle baby wasjes die ik gedaan heb. Ondanks dat dit er heel veel waren vanwege alle verschillende kleurtjes, heb ik er gewoon erg van genoten. Inmiddels is de gehele babykamer vrijwel af, en is het alleen nog even wachten op de bewoonster. Overigens hebben wij in onze slaapkamer een familiewieg staan omdat wij in het begin aan rooming in gaan doen, zal ze af en toe ook boven in haar ledikantje gaan liggen om eraan te wennen.

 

Bewegingen van de baby

Het heeft best lang geduurd voordat ik de bewegingen van de baby ben gaan voelen. Maar nu laat de kleine graag weten dat ze aanwezig is en dol is op bewegen. Zo heb ik regelmatig een voetje die even blijft steken of voel ik haar bips uitsteken. Ik vind het erg fijn dat de baby continue en goed beweegt omdat het mij een gevoel van zekerheid geeft dat het goed gaat met haar. Naarmate de 30 weken zijn de bewegingen steeds intensiever geworden, en heb ik soms wel een beurs gevoel of een pijnlijke rib. Maar dat kan er niet tegenop om dat bijzondere gevoel te hebben!

 

Pijnlijke en lekkende tepels

Mooi stukje koptekst maar mijn gutte wat kunnen die tepels branden zeg!! Zo om de aantal dagen heb ik het gevoel van 10 wasknijpers op mijn tepels (niet dat ik weet hoe dit voelt). Dit gevoel houdt dan meestal zo een 10-15 minuten aan waarna het weer kalmeert. Meestal heb ik dezelfde dag of de volgende dag dan wat melkverlies uit de tepels. Raar vind ik het dat ik dit bij de verloskundige vertelde. De verloskundige vroeg of ik weleens een schimmelinfectie bij mijn vagina heb gehad of zou kunnen hebben?  Terwijl als ik erover spreek met anderen zwangeren de meeste dit gevoel ook herkennen. In de klachten van een schimmelinfectie kan ik mij totaal niet herkennen en bij navraag bij de huisarts zij ook niet.

 

Volgende week vertel ik over de negenmaandenbeurs en de week daarop laat ik onze babykamer zien! In de volgende zwangerschapsupdate vertel ik over de indaling, de bevallingsinformatie avond in het ziekenhuis. Maar ook over mijn laatste afspraken bij de verloskundige voordat ik door de gynaecoloog wordt overgenomen. Wellicht is dat wel mijn laatste zwangerschapsupdate?

zwangerschapsupdate

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: