Clay masker van Boozyshop uitproberen

Ik ben gek op maskers en voor degene die mij al langer volgen weten dat ik zo ook mijn blog begonnen ben. Een wekelijkse review voor een masker hou ik er graag in. En er zijn ook genoeg maskers die ik nog niet geprobeerd heb! Zoals dit Kaolin Clay masker van Boozyshop. Kom je gezellig meelezen?

 

Kaolin Clay masker

Kaolin is een van de bekendste ingrediënten in een Clay masker. Maar naast Kaolin vind je ook nog eens Vitamine C, Aloe Vera en Zwarte Quinoa in het masker. Uiteraard staat Kaolin erom bekend de poriën van de huid te reinigen en/of verminderen. Maar ook onzuiverheden worden altijd goed aangepakt.  De Zwarte Quinoa in het masker zorgt ervoor dat een beschadigde huid weer hersteld wordt. Ook zorgt het ervoor dat donkere plekjes op de huid verminderen. Ik heb zelf wel wat donkere vlekjes dus hier ben ik wel erg benieuwd naar.

 

Clay masker  Clay maskerClay masker

 

Aloe Vera

Uiteraard kennen we allemaal wel de kalmerende werking van Aloe vera maar Aloe vera zorgt er ook voor dat de celvernieuwing van de huid gestimuleerd worden. Dit is uiteraard goed voor onder andere huidveroudering van de huid te verminderen. Het masker werkt gelijk vanaf het eerste gebruik en is geschikt voor elke huid! Bovendien bevat het masker geen parfum, geen alcohol, geen parabenen, geen siliconen, geen sulfaten en geen gluten. Wel is het masker vegan en ook nog eens cruelty free!

Voor een verpakking van 50 ml betaal je bij Boozyshop €14,95.

 

Clay masker

 

Mijn eerste gebruik

Het masker is gemakkelijk in het aanbrengen (ik heb hiervoor een mask brush van Catrice gebruikt). Het eerste wat je merkt is dat het heerlijk smeerbaar is en lekker verkoelend aanvoelt. Naarmate de eerste vijf minuten van de inwerkingstijd merk je dat sommige stukjes wat harder worden/opdrogen. Het verkoelende effect blijft nog wel lekker hangen. Na 10 minuten van de inwerktijd is het gehele masker bijna opgedroogd en is het een best grappig gevoel als je gezichtsuitdrukkingen probeert te maken. Na de vijftien minuten is het masker wel echt strak opgedroogd en is het ook wel weer fijn om te gaan verwijderen. Het verkoelende effect voel ik overigens op sommige plekken wel nog steeds minimaal.

Het masker verwijderen kost ongeveer ook 5 minuten. Mijn huid voelt heerlijk fris maar ook behoorlijk strak. Ik heb na het verwijderen een beauty ampul aangebracht welke gelijk heerlijk opgenomen werd door de huid. Het strakke gevoel blijft nog wel maar het is niet onaangenaam. Overall vond ik het masker dus erg fijn en gaat het potje zeker wel leeg komen!!

 

Clay masker Clay masker

 

Wat vind jij van het Boozyshop Kaolin Clay masker?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.