Catrice 5 in a box palettes N050 & N060

Vorig jaar schreef ik al een review toen Catrice cosmetics uitkwam met de 5 in a box mini eyeshadow palettes. De palettes hebben enige overeenkomsten met het merk Natasha Denona en werden daarom ook wel dupes genoemd. Inmiddels heeft Catrice weer twee uitbreidingen in de familie. Uiteraard wilde ik beide palettes graag weer uitproberen, kom je ook meelezen?

 

Catrice N050 Blue Smokey Look

Het nieuwste Catrice 5 in a box palette is N050 de Blue Smokey Look. En eerlijk gezegd is dat ook het eerste waar je aan denkt als je dit palette zit. Het palette is vrij donker en daarom niet zo snel iets wat ik dagelijks zou pakken. Maar ik vind de blauwe kleur het dan wel weer wat bijzonders geven. Het Blue Smokey Look palette bevat 3 matte kleuren 2 shimmers, is vegan en bevat geen microplastics. Het voordeel aan deze palettes is dat je eigenlijk alles nodig heb om een complete look te maken. En dat in een handig reisformaat! De Catrice 5 in a box palettes kosten €3,95 en zijn onder andere te koop bij de Boozyshop.

 

Catrice 5 in a boxCatrice 5 in a boxCatrice 5 in a box

 

Swatches & Make-Up look

Voor mijn make-up look heb ik eigenlijk alle kleuren uit het palette gebruikt. Ik ben zelf niet helemaal tevreden over mijn make-up look omdat het blenden niet helemaal ging zoals ik in gedachten had. Daardoor heeft de donkerste kleur meer de overhand dan ik had gewild, graag had ik de twee lichtere grijze ook wat meer erin terug willen zien. De shimmer is overigens super fijn en goed gepigmenteerd. Op de foto zie je dit niet helemaal goed terug maar het is wel echt een power kleurtje! Voor een dagelijkse make-up look zou ik dit palette zeker niet pakken. Maar om af en toe eens de echte dark side op te gaan wel.

 

 

Catrice N060 Vivid Burgundy Look

Het tweede nieuwe palette is N060 Vivid Burgundy Look. Dit palette is eigenlijk alles wat je nodig heb voor een mooie herfst make up look! Doordat het palette 3 mattes heeft en 2 shimmers kun je veel kanten op. Wat ik persoonlijk altijd belangrijk is dat ik zowel een dagelijkse make up look ermee kan maken. Als de look een touch up geven voor een avondje uit. Naar mijn mening heeft dat palette dit zeker.

 

Catrice 5 in a boxCatrice 5 in a boxCatrice 5 in a box

 

Swatches & Make-Up look

Allereerst even over de swatches want voor een palette van maar €3,95 zien ze er toch fantastisch uit! Maar ook met make-uppen had ik met de mattes wat last van het blenden met mekaar. De shimmer was wel weer fantastich. Ik wil mij eerdaags toch wat meer gaan verdiepen in bepaalde fotografie zodat ik mijn make-up looks beter vast kan leggen. Ik heb deze maand overigens een hoop palette reviews klaar staan, er komen er nog ca 8 aan. Dus ben je net zo een eyeshadow palette fan als mij houd mijn blog dan zeker in de gaten…

 

 

Naar welke van deze twee palettes gaat jouw voorkeur uit en waarom?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.